ГоловнаПолітика

Парубій запропонував ввести візовий режим з РФ через затримання Сущенка

Спікер хоче жорсткіших санкцій.

Парубій запропонував ввести візовий режим з РФ через затримання Сущенка
Фото: rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував повернутися до розгляду ідеї візового режиму з Росією. Він вважає, що необхідно жорстко реагувати на такі факти, як затримання журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка.

"На початку 2016-го я вніс у Верховну Раду проект постанови про звернення до Кабінету Міністрів України про припинення дії угоди між урядом України та урядом РФ про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації. Можливо, є сенс порушити питання і повернутися до введення візового режиму з Російською Федерацією. Також я думаю, що є сенс, щоб ми обговорили питання розширення санкцій проти Російської Федерації", - сказав він на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, Сущенка, який працює в агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року, затримали 30 вересня. Він перебував у відпустці і прибув до Москви в приватних цілях.

Федеральна служба безпеки Росії назвала Сущенка полковником, кадровим співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram