ГоловнаПолітика

Претендента від "Самопомочі" не допустили до конкурсу на голову Харківської ОДА

Тарас Ситенко збирається оскаржити рішення в суді.

Претендента від "Самопомочі" не допустили до конкурсу на голову Харківської ОДА
Тарас Ситенко
Фото: 2day.kh.ua

Голову фракції "Самопоміч" у Харківській міськраді Тараса Ситенка не допустили до конкурсу з відбору голови Харківської обласної державної адміністрації.

Причиною відмови, яку Ситенко озвучив по телефону, став брак досвіду роботи на керівних посадах (управлінський досвід Ситенка у великому бізнесі становить 26 років), повідомляє KHARKIV Today. При цьому до конкурсу допущено двох безробітних.

"Ця відмова - цілком очікувана реакція бюрократичної системи на спробу її змінити. Незважаючи на заявлену прозорість і об'єктивність, декларації про те, що в конкурсі будуть мати значення виключно професіоналізм і досвід, система навіть не дала шансу для проведення справжнього змагання гідних кандидатів, перекривши можливість участі в ньому «неформатним» кандидатам", - прокоментував Ситенко рішення конкурсної комісії.

На його думку, переможця конкурсу визначено заздалегідь.

"Очевидно, що конкурс вдаваний і насправді мав офіційно узаконити заздалегідь визначену кандидатуру в.о. губернатора Юлії Світличної", - заявив Ситенко.

Він і його команда збираються оскаржити це рішення комісії в суді.

Нагадаємо, 9 вересня 2016 року президент України Петро Порошенко оголосив конкурс на посаду губернатора Харківської області. Ситенко подав документи для участі у відборі.

Тарас Ситенко - великий харківський бізнесмен, що володіє декількома десятками компаній, чий сукупний річний оборот становить понад 10 млрд гривень. Є головою фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Харківській міськраді. На виборах на посаду мера Харкова 2015 року Ситенко посів друге місце після Геннадія Кернеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram