ГоловнаСвіт

В ООН закликали сторони конфлікту в Сирії дати можливість вивезти з Алеппо хворих і поранених

У неділю повстанці зазнали "великих втрат".

В ООН закликали сторони конфлікту в Сирії дати можливість вивезти з Алеппо хворих і поранених
Результат применения "бочковой бомбы" в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Представник ООН з гуманітарних питань Стівен О'Браєн закликав сторони конфлікту в Сирії надати гуманітарним організаціям хоча б можливість вивезти з міста в безпечні регіони хворих і поранених, повідомляє DW.

"Необхідно діяти негайно, щоб припинити це життя в пеклі", - заявив він у Женеві. За словами О'Браєна, продовження бомбардувань міста, зокрема лікарень у східній частині Алеппо, контрольованій повстанцями, знищить місцеву систему охорони здоров'я.

Тим часом наступ сирійських урядових сил в Алеппо триває. За повідомленням агентства AP, повстанцям запропонували залишити східну частину міста. Сирійська армія обіцяє надати їм коридор для виходу з міста і необхідну допомогу.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, в неділю повстанці зазнали "великих втрат".

Напередодні у східній частині Алеппо на одну з лікарень скинули бочкові бомби, які мають високий заряд вибухової речовини, але низьку точність, що призводить до великої кількості жертв. Правозахисники називають бочкові бомби зброєю масового терору і вважають їх використання військовим злочином.

На сході Алеппо, де досі перебувають близько 250 тис. цивільних, функціонують тільки шість госпіталів. За даними ООН, вже три лікарні зазнали атак авіації, зокрема дитяча клініка, розрахована на тисячі пацієнтів.

У західній частині Алеппо, яку контролюють сирійські урядові війська, за наявними даними, проживає близько мільйона осіб.

Як повідомляли 30 вересня, Росія заявила, що продовжуватиме здійснювати авіаудари по підконтрольних повстанцям східних районах сирійського міста Алеппо, попри вимоги США припинити бомбардування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram