ГоловнаСвіт

Під час розгону релігійного фестивалю в Ефіопії загинули 50 осіб

На заході скандували антиурядові гасла.

Під час розгону релігійного фестивалю в Ефіопії загинули 50 осіб

Під час розгону релігійного фестивалю в Ефіопії  в тисняві загинули 50 осіб, повідомляє Reuters з посиланням на дані опозиційної партії країни.

Офіційно даних про загиблих поки що немає. Уряд країни підтвердив факт загибелі людей, проте не назвав точну цифру. Тоді як активіст Джовар Мохамед, слова якого наводить Бі-бі-сі, розповів про 300 загиблих. Місцеві ЗМІ, наприклад Ethiomedia, також повідомляють про 300 загиблих людей.

Інцидент стався в місті Дебре-Зейт, розташованому за 40 км від столиці Ефіопії Аддіс-Абеби. Цей релігійний фестиваль відзначається в країні щодня. На святі, за даними The Associated Press, було близько двох мільйонів чоловік. Деякі люди в натовпі скандували антиурядові гасла, тому поліція застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів.

Співробітники правоохоронних органів, як пише Reuters, також зробили кілька попереджувальних пострілів. За словами очевидців, в результаті цього виникла тиснява, деякі люди просто падали в канави

Уряд пообіцяв притягнути до відповідальності винних у загибелі людей. Багато також отримали травми, вони були госпіталізовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram