ГоловнаСвіт

Росія скинула "вакуумні бомби" на житловий масив Алеппо, - ЗМІ

Загинули шестеро людей, у тому числі жінки і діти.

Росія скинула "вакуумні бомби" на житловий масив Алеппо, - ЗМІ
Результат применения "бочковой бомбы" в Алеппо
Фото: EPA/UPG

У результаті авіаудару по підконтрольних опозиції районах Алеппо в Сирії загинули шість мирних жителів, у тому числі жінки і діти. Крім того, поранення отримали 19 осіб.

Про це повідомляє турецьке агентство Анадолу.

За словами голови сил цивільної оборони Алеппо Махмуда Алуша, ПКС Росії скинули "вакуумні бомби" на житловий масив Мешхед в Алеппо.

Раніше повідомляли, що в Сирії проурядові війська 27 вересня розпочали наземну операцію відновленню контролю над оточеним містом Алеппо, де зараз перебувають близько 250 тис. цивільних.

Сили сирійського президента Башара аль-Асада зайняли центр міста, повідомляє Радіо Свобода. За повідомленням державного телебачення Сирії, війська аль-Асада взяли під контроль квартал Фарафра, а головні бої йдуть біля історичного центру міста.

Нагадаємо, що 20 вересня гумконвой ООН потрапив під авіаудари в Сирії, загинули 12 людей. США звинуватили в атаці Росію. Крім того, міжнародна група розслідувань Bellingcat заявила, що на фотографіях, які були зроблені на місці знищення колони з гумдопомогою, можна побачити частини російських авіабомб.

Сирійська армія 22 вересня анонсувала операцію відновлення контролю над східною частиною Алеппо. Це сталося наступного дня після припинення перемир'я, досягнутого за посередництва Росії і США. Обидві сторони звинуватили одна одну в припиненні режиму тиші.

Після цього сирійська і російська авіації завдавали ударів по східному передмістю Алеппо, в результаті чого, за повідомленнями спостерігачів з прав людини в Сирії, загинули понад 200 осіб.

25 вересня США звинуватили Росію в початку наступальної операції в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram