ГоловнаСвіт

Ще один друг дитинства Путіна виявився мультимільйонером

Путін і Колбін разом ходили на сільські дискотеки.

Ще один друг дитинства Путіна виявився мультимільйонером
Фото: EPA/UPG

Мультимільйонер Петро Колбін, який є №149 у списку російського Forbes, виявився другом дитинства нинішнього президента РФ Володимира Путіна.

За інформацією "Дождя", батьки Петра Колбіна та Володимира Путіна були близькими друзями. Вони познайомилися в 1954 році в селі Іменіци Ленінградської області, де Колбін-старший був директором школи, а сім'я Путіних орендувала влітку дачу.

Пізніше Володимир Путін і Петро Колбін часто бачилися, разом ходили на сільські дискотеки.

На початку 2000-х Колбін-молодший прийшов у великий бізнес і за декілька років заробив чималі статки. Зокрема, впродовж п'яти років до 2010-го він володів часткою в нафтотрейдері Gunvor, обіг якого в 2010 році сягав $70 мільярдів.

При цьому раніше газета "Ведомости" повідомляла, що Колбін - друг дитинства і Геннадія Тимченка. Цей мільярдер був мажоритарним акціонером Gunvor. З ним він познайомився і потоваришував у 6-річному віці, коли батька Колбіна - військовослужбовця - перевели з Оренбурзької області на службу в НДР. Там у той час служив і батько Тимченка.

За інформацією видання, Колбін у 1970-1980-х роках працював м'ясником у магазині, а в 1990-х почав займатися бізнесом разом із Тимченком. Тимченко, своєю чергою, вважається одним з найближчих друзів Путіна.

Про Колбіна відомо також, що він володів блок-пакетом акцій компанії "Ямал СПГ", яку продав у 2011 році за $526 млн компанії "Новатек".

Нагадаємо, в квітні стало відомо, що друг дитинства Путіна, нині віолончеліст Сергій Ролдугін, є центральною фігурою мережі трастів і офшорів, які оперували мільярдами доларів і контролювали діяльність стратегічних підприємств Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram