ГоловнаСвіт

Bellingcat: на гумконвой у Сирії скинули російські бомби

На знімках видно фрагмент авіабомби ОФАБ-250-270. 

Bellingcat: на гумконвой у Сирії скинули російські бомби
Фото: bellingcat.com

Міжнародна група розслідувань Bellingcat заявила, що на фотографіях, які були зроблені на місці знищення колони з гуманітарною допомогою в районі міста Алеппо, можна побачити частини російських авіабомб.

Знімки зробили спеціально для аналітичної групи представники загону сирійської цивільної оборони.   Грунтуючись на цих фотознімках, члени групи стверджують, що на місці були знайдені частини авіаційної осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270.

Напередодні група опублікувала доповідь, у якій містяться результати розслідування інформації про знищення колони, отриманої з відкритих джерел.

Колону Червоного Півмісяця з гуманітарною допомогою для жителів Алеппо було знищено при під'їзді до міста в ніч проти 20 вересня. У результаті чи обстрілу із землі, чи авіаційного удару були знищені 18 із 31 вантажівки конвою.

США наполягають на тому, що засікли в цьому районі щонайменше один літак Су-24 (за іншими джерелами - два літаки), які перебувають на озброєнні сирійських ВПС і ПКС Росії. При цьому експерти стверджують, що сирійські військові льотчики вночі не літають.

Міноборони Росії заявило, що не завдавало ударів у тому районі в цей час.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram