ГоловнаСвіт

Сенат США схвалив оборонний бюджет на 2017 рік

Витрати на стримування російської агресії в Європі будуть збільшені в чотири рази. 

Сенат США схвалив оборонний бюджет на 2017 рік
Фото: partbilet.ru

Сенат США схвалив військовий бюджет країни на 2017 фінансовий рік. Відповідно до документа, на військові потреби буде витрачено 602 млрд доларів. Велика частина дістанеться міністерству оборони, решта - міністерству енергетики для витрачання на програми енергетичної безпеки, передає ВВС.

За законопроект проголосували 23 сенатори, троє були проти.

Захищаючи проект фінансування, глава Пентагону Ештон Картер чимало говорив про російську агресію в Європі. У майбутньому році витрати на її стримування будуть збільшені в чотири рази.

"В оборонному бюджеті на 2017 рік фінансування нашої ініціативи з підтримки безпеки Європи, спрямованої на стримування російської агресії, збільшено вчетверо", - заявив Картер, закликавши сенат швидше схвалити збільшення бюджету.

Глава Пентагону пояснив, що затримка зі схваленням документа про фінансування може поставити під загрозу всю європейську оборонну ініціативу.

Як зазначив Картер, у нинішньому році Пентагон був змушений зробити запобігання російській агресії одним з ключових компонентів оборонної стратегії вперше за довгий час.

У рамках американського бюджету на стримування Росії в майбутньому році планується витратити $ 3,4 млрд. Таку суму Пентагон запросив у лютому. Гроші підуть на розміщення сил НАТО, зокрема сил армії США, у Центральній і Східній Європі.

На першому етапі плану в Естонії, Латвії, Литві та Польщі розмістять чотири батальйони загальною чисельністю  4 тисячі чоловік.

Раніше повідомлялося, що глава Пентагону назвав умовою передачі Україні летальної зброї  виконання Росією Мінських домовленостей.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram