ГоловнаПолітика

Порошенко у США порушив тему надання Україні зброї

Президент запевняє, що Україні можна довіряти.

Порошенко у США порушив тему надання Україні зброї
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко розпочав візит у США, в рамках якого виступить із промовою під час загальних дебатів 71-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, а також візьме участь у Саміті Ради Безпеки ООН і засіданні високого рівня, присвяченому проблемі біженців і мігрантів.

Окрім того, як повідомляють на сайті президента, на полях Генасамблеї ООН заплановано низку двосторонніх зустрічей Порошенка з іноземними лідерами, зокрема з Туреччиною, Японією, Новою Зеландією, Аргентиною, Катаром та іншими.

Окрему увагу під час візиту приділять питанням поглиблення відносин стратегічного партнерства України зі США. У цьому контексті Порошенко зустрінеться з американським керівництвом, представниками провідних ділових і політологічних кіл країни.

У рамках візиту президент уже провів зустріч з українською громадою у США. На ній він, зокрема, наголосив на важливості збереження і посилення санкцій проти Росії.

"Порушення Росією прав людини на окупованих територіях, у тому числі і щодо кримських татар, вимагає введення додаткових секторальних санкцій. Світ повинен обов'язково реагувати на це. Як приклад, хороший для нас результат міг би дати сучасний аналог поправки Джексона-Веніка", - сказав Президент, закликавши діаспору разом розробити план дій і працювати в цьому напрямку.

Не менш важливим за значимістю питанням Порошенко назвав отримання летального озброєння й іншої військової допомоги. "Ми за ці 2,5 року довели, що на нас можна покластися і нам можна довіряти. Ми продемонстрували, що Україна ніколи не вела і не буде вести загарбницьких воєн. Від України ніколи не виходило загрози. І абсолютно безпечно передати нам летальну зброю. За свою землю ми будемо боротися до останньої краплі крові", - підкреслив він.

Візит президента у США триватиме до 21 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram