ГоловнаСвіт

В ООН заявили про готовність відновити відправку гуманітарних конвоїв у Сирію

У ніч на вівторок гумконвой ООН потрапив під авіаудари біля Алеппо.

В ООН заявили про готовність відновити відправку гуманітарних конвоїв у Сирію

В ООН у середу повідомили, що готові відновити відправку гуманітарних конвоїв у Сирію після припинення їх пересування через атаки на конвой в Урум ель-Кубре.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Підготовка цих конвоїв зараз відновилася, і ми готові до відправки допомоги в обложені і важкодоступні райони якнайшвидше", - наводять західні ЗМІ уривок із заяви Управління з координації гуманітарних питань (УКГП) ООН.

У ніч на вівторок спільний конвой Сирійського арабського Червоного півмісяця і гуманітарних організацій ООН потрапив під авіаудари в Сирії на північному заході від міста Алеппо. Конвой складався з 31 вантажівки. В результаті загинули близько 20 цивільних осіб і співробітник Сирійського Червоного Півмісяця. 18 вантажівок з гумдопомогою були знищені.

США поклали відповідальність за обстріл на Москву і Дамаск. Росія і Сирія категорично відкинули свою причетність до цього інциденту.

Нагадаємо, у Сирії з 12 вересня діє режим припинення вогню. Раніше, 10 вересня, на переговорах у Женеві держсекретар США Джон Керрі і глава МЗС РФ Сергій Лавров досягли домовленостей щодо Сирії, один пункт із яких - оголошення перемир'я на всій сирійській території.

19 вересня влада Сирії звинуватила повстанців у зриві перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram