ГоловнаСвіт

Сирія звинуватила повстанців у зриві перемир'я

Терористичні угруповання порушили "режим тиші" більш ніж 300 разів.

Сирія звинуватила повстанців у зриві перемир'я

Збройні сили Сирії оголосили про припинення перемир'я. Вони звинуватили повстанські угруповання в зриві угоди.

Про це повідомляє Німецька хвиля з посиланням на сирійське державне агентство SANA.

"Терористичні угруповання проігнорували угоду, не виконавши ні одного з її пунктів, і порушили режим тиші "більш ніж 300 разів", - стверджується у повідомленні агентства. Сторони конфлікту в Сирії неодноразово звинувачували одна одну в порушенні домовленостей.

У суботу, 17 вересня, в результаті повітряних ударів коаліції під проводом США, нанесених по позиціях сирійської армії, загинули понад 60 сирійських військовослужбовців. Президент Башар Асад заявив, що Вашингтон стоїть за цим актом "неприхованої агресії". США та їхні союзники висловили жаль у зв'язку з інцидентом, наголосивши, що ціллю авіаударів була "Ісламська держава", передає dpa.

Нагадаємо, 9 вересня в Женеві глави зовнішньополітичних відомств США та РФ Джон Керрі та Сергій Лавров досягли домовленостей про багатоступеневий план по Сирії. Він, зокрема, включає введення режиму припинення вогню з 12 вересня, продовження боротьби з бойовиками, розмежування опозиції та терористичних угруповань, а також створення демілітаризованої зони навколо Алеппо для забезпечення безперешкодного гуманітарного доступу.

12 вересня Керрі назвав перемир'я, що набуло чинності, останнім шансом для Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram