ГоловнаСвіт

Затримано підозрюваного у підготовці вибухів у Нью-Йорку

Ахмад Хан Рахамі був оголошений в розшук кілька годин тому.

Затримано підозрюваного у підготовці вибухів у Нью-Йорку
Фото: EPA/UPG

Поліція Нью-Йорка затримала Ахмада Хан Рахамі, підозрюваного в організації вибухів на Мангеттені.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Рахамі був оголошений в розшук кілька годин тому. Поліцейські затримали його у Ліндені, штат Нью-Джерсі.

Як повідомлялося, в результаті вибуху, що прогримів в районі Челсі ввечері у суботу, 29 осіб отримали поранення. Пізніше в декількох кварталах від місця вибуху було знайдено та знешкоджено другий вибуховий пристрій, аналогічний за конструкцією. Обидві бомби були зроблені зі скороварок, начинених осколковими елементами і виявилися ідентичними до тих, що спрацювали на Бостонському марафоні у 2013 році. За даними американських ЗМІ, як детонатори в обох пристроях використовувалися мобільні телефони та різдвяні гірлянди.

У понеділок стало відомо, що біля вокзалу у місті Елізабет в штаті Нью-Джерсі поліція виявила рюкзак з п'ятьма саморобними вибуховими пристроями. Одна із саморобних бомб спрацювала при спробі її знешкодити. Сапери використовували дистанційно керованого робота, тому обійшлося без постраждалих.

За даними поліції, вибухові пристрої у Нью-Йорку та Нью-Джерсі мають спільне походження.

У суботу, 17 вересня, на Мангеттені спрацював саморобний вибуховий пристрій, начинений вражальними елементами. В результаті вибуху постраждали 29 людей, загиблих не було. Ще одну таку ж бомбу того ж дня знайшли і знешкодили за декілька кварталів від місця першого вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram