ГоловнаСвіт

У Росії зібралися створити МДБ

Міністерство стане аналогом КДБ.

У Росії зібралися створити МДБ
Архив
Фото: spbdnevnik.ru

Влада Росії планує створення нової силової структури - Міністерства державної безпеки, яке візьме на себе функції Федеральної служби безпеки, Федеральної служби охорони, Служби зовнішньої розвідки та отримає право брати у провадження найрезонансніші справи.

Про це пише видання "Коммерсант" із посиланням на власні джерела.

Створення міністерства планують у рамках реформи силових і правоохоронних відомств. Зокрема, вона включає повернення Слідчого комітету Генпрокуратури, а також поділ функцій МНС між Міноборони і Міністерством внутрішніх справ.

Фактично, стверджують джерела "Коммерсанта", йдеться про повернення ФСБ функцій Комітету державної безпеки (КДБ). Нове відомство, пише видання, не просто буде супроводжувати ініційовані ним справи, а займеться процесуальним наглядом за ними.

Передбачають, що реформу повинні завершити до виборів президента Росії в 2018 році.

За даними джерел газети, в процесі передбачуваної реформи планують змінити нинішніх керівників служб і відомств. Одним із них називають творця Слідчого комітету Олександра Бастрикіна, якому вже нібито "дали зрозуміти, що в новій структурі він може розраховувати лише на почесну, але позбавлену управлінських повноважень посаду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram