ГоловнаСвіт

Посольство Ізраїлю в Туреччині зазнало збройного нападу

Підозрюваний у нападі, імовірно, потерпає від психічного розладу.

Посольство Ізраїлю в Туреччині зазнало збройного нападу
Архивное фото
Фото: dn.npu.gov.ua

Посольство Ізраїлю в Туреччині зазнало збройного нападу.

Про це повідомляє

агентство Рейтер з посиланням на телеканал Haber Turk.

Спочатку повідомляли, що в будівлю дипмісії о 12-й годині дня за місцевим часом (збігається з київським) намагалися увірватися двоє невідомих. Поліція відкрила вогонь по нападниках.

За попередніми даними, одну людину вбито, іншу - поранено, йдеться у Twitter Sam-News-Executive.

Пізніше, як повідомило Hurriyet Daily News і Рейтер, з'ясувалося, що нападник, озброєний ножем, був один, і співробітники органів правопорядку поранили його в ногу.

За даними видання, зловмисник з криками "Я зміню Близький Схід" спробував атакувати співробітників служби безпеки посольства, перш ніж його підстрелили.

Підозрюваного ідентифікували як 41-річного Османа Нурі Чалішкана (Osman Nuri Caliskan). За інформацією видання, він працює будівельником і, імовірно, потерпає від психічного розладу. Жодних зв'язків підозрюваного з терористичними угрупованнями не виявлено.

Наприкінці червня Туреччина й Ізраїль досягли домовленостей про нормалізацію відносин. Ізраїль погодився виплатити $20 млн сім'ям турецьких громадян, які постраждали або загинули в результаті дій ізраїльських військових у 2010 році під час нападу на судна так званої "Флотилії свободи", у складі якої були турецькі кораблі, які йшли на прорив блокади Сектора Газа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram