ГоловнаСвіт

Україна повинна продовжувати освоювати іспанський ринок, - посол

Іспанія є важливим імпортером української соняшникової олії.

Україна повинна продовжувати освоювати іспанський ринок, - посол
Анатолий Щерба
Фото: chernobilekoumeak.blogspot.com

Іспанія - важливий торгово-економічний партнер України, основний імпортер наших зернових культур (фуражного зерна) в ЄС, і ми повинні продовжувати освоювати іспанський ринок.

Про це заявив посол України в Іспанії Анатолій Щерба в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua.

"Ми (Україна і Іспанія - ред.) співпрацюємо в багатьох сферах. Але економіка - найважливіший для нас напрямок. Взаємний товарообіг становить близько $1,5 млрд", - заявив дипломат.

"Іспанія - важливий торгово-економічний партнер України, основний імпортер наших зернових культур (фуражного зерна) в ЄС. Фактично в травні цього року вже була обрана відповідна тарифна квота. Фуражне зерно з України використовують також для розвитку експортного потенціалу Іспанії, яка збільшує постачання м'ясної продукції в інші країни", - додав він.

За словами посла, крім зернових, Іспанія є важливим імпортером соняшникової олії.

"Близько 70% соняшникової олії, яку продають на іспанському ринку, - українська. Об'єктивно Іспанія - це потенційно великий споживчий ринок для нашої продукції. Іспанці не зможуть вирощувати стільки зерна, скільки їм необхідно. Тому що в них просто немає природних можливостей. Навіщо їм шукати щось інше, коли є стабільний і надійний партнер - Україна. Позитивне сальдо на нашу користь - більш ніж $600 млн. За цим показником торгівлі України з країнами ЄС Іспанія посідає друге місце", - розповів він.

"Ми повинні продовжувати освоювати іспанський ринок", - підсумував Анатолій Щерба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram