ГоловнаСвіт

Під час вибуху на хімзаводі в Китаї загинули 4 людини

Інцидент не спричинив забруднення довкілля.

Під час вибуху на хімзаводі в Китаї загинули 4 людини
Взрыв на заводе в Китае (Архив)
Фото: EPA/UPG

Чотири людини загинули, ще чотирьох поранено в результаті вибуху на хімічному заводі в провінції Шаньдун у Східному Китаї.

Про це повідомляє "Сіньхуа".

За даними агентства, вибухнув ресивер - пристрій для зберігання або подачі газу або рідин під тиском. Як повідомляють, інцидент не спричинив забруднення довкілля. Триває розслідування причин події.

На цьому підприємстві виготовляють компоненти для отримання пінополіуретану, який застосовують переважно для будівництва як тепло- або гідроізоляцію.

Техногенні аварії відбуваються в Китаї досить часто.

Як повідомляло "Сіньхуа" 18 вересня, в результаті НП на хімічному заводі в провінції Цинхай на північному заході країни загинули шестеро людей. Там стався вибух у пиловловній установці на лінії з виробництва цементу.

В результаті НП на вугільній шахті на північному сході Китаю 26 листопада 2015 року загинули 24 гірники, ще 52 отримали поранення. Через місяць у результаті обвалення в гіпсовій шахті загинула одна людина, кілька зникли безвісти. В результаті рятувальної операції, що розтягнулася на 30 днів, живими з-під завалів вдалося витягти чотирьох гірників.

У серпні в результаті вибуху на хімзаводі в Китаї загинули понад 20 людей.

Нагадаємо, що в ніч на 1 вересня 2015 року вибух стався на хімзаводі в провінції Шаньдун, загинули п'ятеро людей.

У серпні того самого року жертвами аварії в Тяньцзині, розташованому на південний схід від Пекіна, стали щонайменше 170 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram