ГоловнаСвіт

ЄС спростив правила накладення санкцій на ісламістів і їх спонсорів

Досі єдиної загальноєвропейської політики в цьому питанні не було.

ЄС спростив правила накладення санкцій на ісламістів і їх спонсорів
Фото: www.ednist.info

Європейський Союз змінив правила введення санкцій і тепер зможе заморожувати рахунки ісламістів і їх спонсорів, навіть якщо їх немає в "чорних списках" Організації Об'єднаних Націй.

Відповідну пропозицію Франції підтримала Європейська Рада під час свого засідання у вівторок, 20 вересня, повідомляє Німецька хвиля.

Досі правила ЄС дозволяли вводити санкції тільки стосовно фізичних і юридичних осіб, які перебувають у санкційних списках ООН. І хоча уряди окремих держав-членів ЄС могли вводити санкції самостійно, єдиної загальноєвропейської політики в цьому питанні не було.

Крім того, іноземцям, які підозрюються в участі в бойових діях або в підтримці ісламістів в Іраку або Сирії, буде заборонено в'їзд на територію ЄС. Стосовно підозрюваних в таких діях громадян країн Євросоюзу будуть введені санкції, зокрема, арешт їхніх рахунків. І хоча їм не вдасться заборонити повернення на батьківщину, в інші країни ЄС потрапити вони не зможуть.

"Ці заходи будуть в першу чергу спрямовані на так званих іноземних бійців. ЄС буде в змозі занести в список будь-яку особу, яка підпадає під критерії, включаючи громадян країн ЄС, які підтримують ці організації за межами ЄС і які згодом повернулися додому", - наголошується в заяві Європейської Ради.

Згідно з дослідженням, проведеним в Нідерландах в квітні 2016 року, понад 4200 громадян країн Євросоюзу виїхали в Сирію для участі в бойових діях. З них 30 відсотків повернулися назад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram