ГоловнаСвіт

У Росії заборонили релігійну секту "Аум Сінріке"

У 1990-х релігійне угруповання було широко представлене в РФ.

У Росії заборонили релігійну секту "Аум Сінріке"
Фото: znak.com

Верховний суд Росії 20 вересня заборонив діяльність японської релігійної організації "Аум Сінріке", визнавши її терористичною, повідомляє Радіо Свобода.

Неорелігійна організація "Аум Сінріке" виникла в Японії в 1984 році. Її засновником був Секі Асахара.

20 березня 1995 року члени секти влаштували теракти в метро Токіо. Вони розпорошили отруйний газ у декількох вагонах в годину пік. У результаті загинули 12 людей, більш як 5 тис. осіб були отруєні.

До атаки в токійському метро "Аум Сінріке" була широко представлена в Росії. На початку 1990-х років Секі Асахара був з візитом в Росії, де його вітали як почесного гостя. Тут він зустрічався з московськими чиновниками, російськими політики та релігійними діячами. Він також провів кілька лекцій в московських університетах.

За різними даними, в РФ налічувалося близько 30 тис. послідовників цієї секти. Асахара платив близько 1 мільйона доларів за годинну радіопрограму або 30-хвилинну телепрограму, в якій розповідалося про релігійне вчення організації.

Свого часу "Аум Сінріке" була зареєстрована Міністерством юстиції Росії.

Нагадаємо, 26 березня повідомлялося, що в Чорногорії були затримані 55 громадян Росії в зв'язку з їх можливою причетністю до релігійного угруповання. У затриманих були травми на тілі через ритуальні обряди.

29 березня влада Чорногорії депортувала 58 іноземців, в тому числі 43 росіян, підозрюваних у зв'язках з релігійною сектою "Аум Сінріке".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram