ГоловнаСвіт

В Оклахомі поліцейський застрелив беззбройного афроамериканця

Поліція відреагувала на повідомлення про джип, водій якого поводився підозріло. 

В американському штаті Оклахома білий поліцейський застрелив беззбройного  афроамериканця після того, як зупинив його автомобіль для перевірки документів.

Про це повідомляє Associated Press.

Агентство зазначає, що є відеозапис, на якому видно, як 40-річний Теренс Кратчер з піднятими руками йде від поліцейських до водійських дверей свого автомобіля.  Після цього його знерухомили за допомогою електрошокера, а потім вистрілили в нього.

На відеозаписі також чутно, як один з поліцейських говорить: "Схоже, це поганий чувак".

Начальник місцевої поліції Чак Джордан заявив, що при собі у загиблого не було зброї.  В автомобілі Кратчера її також не знайшли.

За версією правоохоронців, до  поліції надійшов дзвінок, в якому повідомлялося, що посеред дороги стоїть джип, водій якого поводиться досить підозріло. "Мені здається, він щось курить", - розповів той, що дзвонив.

Нагадаємо, що в серпні в Лос-Анджелесі поліція застрелила 14-річного латиноамериканського підлітка.

Останнім часом поліцію в США неодноразово звинувачували в невиправданому застосуванні зброї. Це призвело до протестів у Фергюсоні, штат Міссурі, у листопаді минулого року.  Люди, невдоволені тим, що суд відмовився притягти до відповідальності вбивцю 18-річного чорношкірого підлітка Майкла Брауна, підпалили автомобілі, у тому числі й поліцейські машини.  Акції протесту також пройшли у Вашингтоні, Чикаго, Сіетлі, Бостоні, Філадельфії і Лос-Анджелесі.

У ніч на 8 липня 2016 року в Далласі в ході демонстрації проти поліцейського свавілля було відкрито стрілянину по групі правоохоронців.  Троє співробітників загинули на місці, двоє пізніше померли в лікарні.  Ще шість поліцейських отримали поранення. Підозрюваний у нападі був ліквідований за допомогою робота.   

17 липня  троє поліцейських були вбиті в місті Батон-Руж, ще семеро правоохоронців зазнали поранень, один із них перебуває у тяжкому стані. Той, хто стріляв був убитий.  Влаштували розстріли в Далласі й Батон-Ружі Мікі Ксав'єр Джонсон і Гевін Лонг, які мстилися за свавілля поліції щодо чорношкірого населення США.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram