ГоловнаСвіт

У Німеччині вперше судять ісламіста, який повернувся із Сирії

Підозрюваного звинувачують у тортурах і вбивствах заручників.

У Німеччині у вівторок, 3 травня, вперше почався судовий процес проти німецького громадянина, який повернувся із Сирії і, ймовірно, брав участь там у військових діях на боці ісламістів, а також у тортурах і вбивствах заручників.

Про це повідомляє euronews із посиланням на Local.de.

У квітні 2014 року 21-річний громадянин ФРН іранського походження Арія Ладжеварді (Aria Ladjedvardi) опублікував на своїй сторінці у Facebook фотографії, на яких він позує з двома відрубаними головами, насадженими на металеві стрижні. За версією слідства, підозрюваний і ще двоє інших бойовиків так хотіли принизити убитих, яких вони вважали "невірними".

Жертв на знімках не ідентифікували.

Підсудний проживав у типовому німецькому передмісті в рейнському регіоні, і, за даними слідства, радикальні ісламістські погляди в нього сформувалися вже у ФРН у результаті спілкування з місцевими салафітами.

Сам Ладжеварді визнає, що пройшов курс поводження зі зброєю, але наполягає на тому, що їздив до Сирії на початку 2014 року, щоб допомогти жертвам режиму Башара Асада. За його версією, ісламісти змусили його взяти участь у страхітливій фотозйомці.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що в Німеччині політика оштрафували на $11 тис. за образу мігрантів у Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram