ГоловнаСвіт

Генпрокурор Бразилії попросив Верховний суд розпочати розслідування справи президента

Екс-президента Бразилії звинуватили у спробах зашкодити розслідуванню, пов'язаному з Petrobras

Генпрокурор Бразилії попросив Верховний суд розпочати розслідування справи президента
Дилма Русеф
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор Бразилії звернувся до Верховного суду країни з проханням почати розслідування справи президента Ділми Русеф.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на Globo News.

Прокуратура підозрює Русеф у спробах зашкодити масштабному розслідуванню, пов'язаному з державною нафтовою компанією Petrobras. В основі запиту прокуратури лежать записи телефонних розмов між Русеф і колишнім президентом Бразилії Інасіу Лулою да Сілва.

Напередодні, за даними Рейтер, Лулі висунули звинувачення у спробах зашкодити розслідуванню, пов'язаному з Petrobras.

Наприкінці квітня звинувачення в рамках тої самої справи висунули помічнику Русеф Жоао Сантані. Cантану звинувачують в отриманні хабарів у рамках схеми з виведення грошей з Petrobras. Він свою провину заперечує.

Під слідством у справі Petrobras перебувають близько 50 бразильських політичних діячів, в тому числі голова нижньої палати конгресу.

Проти Русеф у конгресі країни зараз ведеться процедура імпічменту. У березні понад мільйон людей вийшли на антипрезидентські демонстрації, звинувачуючи главу держави у зростанні інфляції, економічній кризі і корупції в країні. Повідомлення про хабар у Petrobras лише посилили невдоволення роботою її уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram