ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд відхилив позов музиканта Гліба Самойлова до його брата Вадима за виконання пісень "Агати Крісті"

Вадим Самойлов зможе продовжити виконувати 172 пісні "Агати Крісті".

Суд відхилив позов музиканта Гліба Самойлова до його брата Вадима за виконання пісень "Агати Крісті"
Братья Самойловы
Фото: EPA/UPG

Савеловський суд Москви відхилив позов музиканта Гліба Самойлова, який вимагав заборонити його братові Вадиму Самойлову виконувати пісні гурту "Агата Крісті".

Про це повідомив "Интерфаксу" прес-секретар суду Костянтин Тимошенко.

Гліб Самойлов, соліст і засновник "Агати Крісті", просив суд заборонити Вадиму Самойлову виконувати 172 пісні. Позивач заявив, що його брат порушує авторські права, виступаючи з цими піснями в рамках туру "Агата Крісті. Всі хіти".

Гліб Самойлов також подав у серпні заяву до Слідчого комітету зі скаргою на свого брата. Його адвокат Аліса Образцова пояснила, що "Вадим Самойлов - це не "Агата Крісті", це окремий музикант, який незаконно використовує чуже авторство".

Рок-гурт "Агата Крісті", заснований братами Самойловими, розпався 2010 року. Гліб Самойлов створив новий гурт The Matrixx. Вадим Самойлов також створив кілька сольних проектів, роботу над якими він вів ще в час існування "Агати Крісті". Зокрема він записав альбом "Півострови" на вірші Владислава Суркова, який обіймав тоді посаду заступника голови Адміністрації президента РФ.

Як повідомляли у вересні 2015 року, суд Лос-Анджелеса ухвалив, що одна з найвідоміших музичних композицій у світі - пісня Happy Birthday to You - є суспільним надбанням і авторські права на неї нікому не належать.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram