ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Московському суді розпочалося перше засідання у справі про вбивство Нємцова

Фігуранти справи свою провину заперечують.

У Московському суді розпочалося перше засідання у справі про вбивство Нємцова
Фото: ph.livejournal.com

У Московському окружному військовому суді розпочалося перше судове засідання у справі про вбивство політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на свого кореспондента.

Перед початком засідання біля входу до суду вжили підвищених заходів безпеки - біля будівлі був поліцейський автобус, територію навколо нього охороняли поліцейські та ОМОН. Засідання мало розпочатися о 10:00 за московським часом, проте воно почалося із затримкою на більш ніж півтори години.

Біля будівлі суду, як повідомляє кореспондент, стояли декілька активістів, які вимагали допитати голову Чечні Рамзана Кадирова. Пізніше з плакатом вийшов опозиціонер Ілля Яшин.

На лаві підсудних у залі суду сидять п'ятеро підозрюваних у скоєнні злочину - Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеві, Темірлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв. Ще один підозрюваний, Беслан Шаванов, загинув у березні 2015 року під час затримання.

Розглядати справу про вбивство політика буде колегія присяжних, яка була сформована тільки з другого разу. На участі присяжних наполягли самі підозрювані.

Справу про вбивство Нємцова розглядає військовий суд, оскільки один із фігурантів справи, Заур Дадаєв, на момент скоєння злочину служив у внутрішніх військах. Він був заступником командира чеченського батальйону "Північ".

Фігуранти справи свою провину заперечують. Під час засідання адвокат доньки вбитого політика Жанни Нємцової Ольга Михайлова сказала, що слідство не змогло встановити мету і мотиви злочину.

Нагадаємо, співголову ПАРНАСу Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту. В опозиціонера поцілили чотири кулі, він помер на місці.

У січні 2016 року в СКР повідомили, що "справу Нємцова" розкрито, проте захист не погодився з цим.

Наприкінці червня справу про вбивство Нємцова направили в суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram