ГоловнаСвіт

Держуправління не фінансувало протягом 5 років Культурний центр України в м.Москві, - відповідь на запит

Інформація про надходження за рахунок оренди приміщень центру буде тільки до кінця року.

Держуправління не фінансувало протягом 5 років Культурний центр України в м.Москві, - відповідь на запит

Державне управління справами (ДУС) не фінансувало протягом 5 років Національний культурний центр України в м.Москві.

Про це йдеться у відповіді ДУС на запит LB.ua.

«Повідомляємо, що протягом останніх п'яти років асигнування з державного бюджету України на потреби Національного культурного центру України в м.Москві не передбачалися», - йдеться в листі.

Крім того, інформацію про розмір надходжень від оренди окремих приміщень Національного культурного центру України в м.Москві за 2016 ДУС зможе визначити після отримання від НКЦУ річної звітності.

Відповідь на запит підписав тимчасово виконуючий обов'язки керівника ДУС І.Куцик.

Як писав LB.ua в статті "Культурний центр України в Москві: бізнес і культура?", у НКЦУ виник серйозний конфлікт: деякі співробітники центру під керівництвом т.в.о. директора Андрія Бабікова (працює в НКЦУ з 2009 року і відповідає за господарські питання, в тому числі за відносини з орендарями) відмовилися визнавати повноваження призначеного ДУС нового керівника НКЦУ Володимира Іонова і не впустили його в кабінет директора, змінивши замки.

За словами опитаних LB.ua свідків, очевидців конфлікту і експертів цей конфлікт має чітко виражений міжособистісний характер, заснований на матеріальних інтересах його учасників - а саме на небажанні втратити контроль за тіньовими коштами, які отримуються за рахунок здачі в оренду деяких приміщень НКЦУ.

При цьому відвертий саботаж співробітниками НКЦУ наказу про призначення директором В. Іонова здійснюється не без потурання (допускають навіть і свідоме схвалення) деяких співробітників у самому ДУС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram