ГоловнаСвіт

ЄС увів обмеження проти найбільших сталеливарників Росії і Китаю

Європейська асоціація виробників сталі звинувачує російських і китайських сталеливарників у демпінгу цін.

ЄС увів обмеження проти найбільших сталеливарників Росії і Китаю
Фото: ruskpp\Depositphotos

Євросоюз увів антидемпінгові мита на холоднокатаний прокат із Росії та з Китаю.

Про це повідомляють в офіційному журналі Євросоюзу.

Обмежувальні заходи введено на п'ять років, і стосуються вони найбільших російських компаній: "Северстали", Магнітогорського і Новолипецького металургійних комбінатів (ММК і НЛМК), зазначає Рамблер/Новости. Аналогічні обмеження запроваджено проти низки китайських підприємств.

Найбільше мито (36,1%) введено для продукції НЛМК. Для "Северстали" - 34%, для ММК - 18,7%. Мита введено заднім числом, згідно з документом - з грудня 2015 року.

Російські металурги будуть оскаржувати введені обмеження, заявили РИА Новости представники НЛМК, ММК і "Северстали". Зокрема в НЛМК підкреслили, що розслідування Єврокомісії нібито проведено її представниками з численними порушеннями, а надані компанією під час перевірок дані були повністю проігноровані і замінені інформацією про продукцію інших компаній і сфабрикованими розрахунками.

Повідомляють, що рішення ухвалено у зв'язку зі скаргою від Європейської асоціації виробників сталі (Eurofer), яка звинувачує російських і китайських сталеливарників у заниженні цін на свою продукцію, яка використовується в автопромі і виробництві побутової техніки. На частку асоціації припадає понад 25% виробництва листової холоднокатаної сталі в ЄС.

У лютому 2016 року Єврокомісія ввела попередні антидемпінгові мита на холоднокатаний прокат з Росії. Для ММК, "Северстали" і НЛМК вони становили 19,8%, 25,4% і 26,2% відповідно. У червні рівень мит було підвищено для "Северстали" - до 34%, НЛМК і інших металургійних компаній - до 36,1%. Для ММК мито знизили до 18,7%. Тепер ЄС остаточно затвердив цей рівень мит.

У січні 2016 року мита на російський гарячекатаний плоский прокат ввела Туреччина: для ММК - 13,7%, "Северстали" - 12,4% і НЛМК - 9,4%. У грудні 2015 року мита для російських виробників прокату ввели США, але вони виявилися відносно невисокими - 6,3%.

Як повідомляли раніше, в італійському парламенті провалилася спроба прийняти резолюцію про скасування антиросійських санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram