ГоловнаСвіт

Через загрозу терактів скасували найбільший в Європі блошиний ринок

В останні дні у Франції було скасовано низку традиційних і культурних свят.

Через загрозу терактів скасували найбільший в Європі блошиний ринок
Французская полиция
Фото: EPA/UPG

Мер французького міста Лілль Мартін Обрі (Martine Aubry) оголосила в п'ятницю про скасування традиційного вересневого блошиного ринку і ярмарку-розпродажу Braderie 2016 через загрозу терактів.

Про це повідомляє агентство AFP. 

"Ми дійсно старалися з усіх сил, але є ризики, які ми не можемо знизити", - заявила Обрі, підкресливши, що скасування блошиного ринку було "болісним рішенням".

Останніми днями у Франції скоротили масштаб або взагалі скасували низку традиційних і культурних свят. Це пов'язано з нещодавніми терактами.

Зокрема, 14 липня в Ніцці після салюту на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якого був місцевий житель туніського походження Мохамед Булель, навмисно в'їхав у натовп людей. У результаті загинули 84 людини.

Вранці 26 липня два озброєні ножами чоловіки захопили заручників у церкві. Вони зайшли з чорного входу. Бранцями виявилися п'ятеро осіб: 84-річний священик, дві черниці і двоє парафіян. Одній черниці вдалося втекти і викликати поліцію. Згодом бійці спецпідрозділу вбили нападників, проте до цього ті встигли вбити священика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram