ГоловнаСвіт

У Франції помер постраждалий у результаті теракту в Ніцці

Кількість жертв збільшилася до 85 осіб.

У Франції помер постраждалий у результаті теракту в Ніцці
Фото: Mirror

Один із постраждалих у результаті терористичного акту 14 липня в Ніцці помер у лікарні.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на повідомлення влади Франції.

Тож число загиблих у результаті нападу зросло до 85.

Як повідомляє місцеве видання Nice Matin, у лікарні помер П'єр Хаттерманн, дружина і син якого також стали жертвами нападу. Його 14-річна дочка досі в лікарні, повідомляє газета.

Нагадаємо, 14 липня в Ніцці після салюту на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якого був місцевий житель туніського походження Мохамед Булель, навмисно в'їхала в натовп. У результаті загинули 84 людини.

У зверненні до нації президент Франції Франсуа Олланд повідомив, що серед постраждалих багато дітей і пообіцяв посилити інтенсивність ударів у Сирії й Іраку. Також було прийнято рішення створити у Франції Національну гвардію.

Наприкінці липня прокуратура Франції висунула звинувачення п'ятьом імовірним спільникам Булеля. Перед судом постануть четверо чоловіків і одна жінка. Їхній вік - від 22 до 40 років. Трьом із них, уродженцям Тунісу, оголошено звинувачення в убивстві в рамках пов'язаної з терористами групи. Ще двох, чоловіка і жінку з Албанії, звинувачують у порушенні закону про володіння зброєю в складі терористичної групи. За версією слідства, вони допомогли Булелю придбати пістолет.

Усіх п'ятьох звинувачують у тому, що так чи інакше допомогли Булелю спланувати і здійснити напад, який той ретельно і довго готував. Усі обвинувачені залишаються під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram