ГоловнаСвіт

Перед терактом у Ніцці водій вантажівки відправив родині 98 тис. євро, - ЗМІ

Терорист навідувався на набережну за два дні до атаки.

Перед терактом у Ніцці водій вантажівки відправив родині 98 тис. євро, - ЗМІ
Фото: Mirror

Виконавець терористичного акту в Ніцці 31-річний Мохаммед Лауає Булель за кілька днів до трагедії переказав своїй сім'ї в Тунісі 240 тис. туніських динарів (близько 98 тис. євро).

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на британське видання The Telegraph.

Зазначають, що таку інформацію повідомив брат застреленого терориста Джабер Булель.

Він повідомив про отримання коштів 16 липня, коли французька поліція заявила про арешт п'ятьох людей, можливо, причетних до атаки. У неділю, 17 липня, поліція заарештувала ще двох людей - чоловіка та жінку.

За словами Булеля, він не бачив свого брата кілька років, тому отримання грошей стало для нього повною несподіванкою.

"Раніше він регулярно надсилав нам невеликі суми, як і більшість тунісців, які працюють за кордоном. Але потім він надіслав нам усі ці гроші - це був цілий статок", - розповів він.

Інше британське видання Mirror Online повідомило, що Булель за кілька годин до атаки надіслав своїй родині своє фото.

"Він надіслав селфі і сказав мені, що щасливий і все в його житті нормально", - розповів його брат Джабер. Він також додав, що сім'я, тільки-но дізналася про атаку, намагалася сконтактувати з Мохаммедом, щоб дізнатися, чи все з ним гаразд.

За даними The Telegraph, слідчі проаналізували деякі записи телефонних розмов 31-річного терориста і знайшли докази того, що він підтримував контакт з відомими ісламістськими радикалами. Водночас представник розвідки зазначив, що "це міг бути просто збіг, враховуючи оточення, в якому він жив".

Окрім того, джерела серед слідчих розповіли, що Булель навідувався на набережну в Ніцці за два дні до атаки. З тих пір поліція опитала сотні людей, деякі з яких заявили, що Булель не виявляв ознак релігійної людини. Як розповів один із сусідів колишньої дружини терориста, він почав відвідувати мечеть тільки у квітні. Доти батько Булеля повідомляв, що його син "не мав нічого спільного з релігією" і навіть вживав алкоголь і наркотики.

Нагадаємо, 14 липня близько 22:30 за місцевим часом 31-річний Булель за кермом вантажної машини врізався в натовп людей на Англійській набережній. Терорист проїхав близько двох кілометрів на швидкості 60-70 км/год., перш ніж поліцейські застрелили його. У результаті теракту загинули 84 особи, ще близько 50 осіб перебувають у критичному стані.

Президент Франції Франсуа Олланд продовжив на три місяці надзвичайний стан у країні, запроваджений свого часу після попередніх терактів у Парижі в листопаді 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram