ГоловнаСвіт

"Пакистанську Кім Кардаш'ян" задушив брат за те, що "накликала на сім'ю безчестя"

26-річна Канділ Балоч була відома як модель і блогер.

"Пакистанську Кім Кардаш'ян" задушив брат за те, що "накликала на сім'ю безчестя"
Фото: oxu.az

Відому модель і блогерку Канділ Балоч, яку порівнювали з американською телезіркою Кім Кардаш'ян, задушили в провінції Пенджаб у Пакистані в п'ятницю ввечері, передає ВВС.

Її убив власний брат - судячи з усього, це було так зване "вбивство честі".

Поліція повідомила, що вбивцю не заарештували, він утік.

26-річна Балоч прославилася публікацією скандальних, за мірками консервативного Пакистану, постів у соціальних мережах і знімків у відвертому вбранні.

Нещодавно вона опублікувала фотографії своєї зустрічі з мусульманським проповідником у готелі, заявивши, що він зробив їй пропозицію під час обіду. Це спровокувало різку критику деяких користувачів. Проповідника усунули від роботи, а Балоч почала отримувати погрози.

За словами родичів убитої, її брат просив Балоч покинути кар'єру моделі. Він також переживав через погрози, які надходили на адресу сестри.

Балоч здобула широку популярність у Пакистані 2014 року, після того як один з її відеороликів став вірусним.

Для багатьох пакистанських дівчат Балоч була культурною іконою, яку поважали за її ліберальні погляди. Разом з тим вона часто зазнавала нападок в інтернеті.

"Убивства честі", які здійснюють родичі за "безчестя сім'ї", залишаються в Пакистані загальноприйнятою практикою, їх жертвами щорічно стають сотні жінок.

Як повідомляли, в червні в пакистанському місті Карачі застрелили одного з найвідоміших у країні співаків Амджада Сабрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram