ГоловнаСвіт

Турецькі ЗМІ назвали можливих організаторів заколоту

У їх числі - кілька генералів і політичний опонент Ердогана.

Турецькі ЗМІ назвали можливих організаторів заколоту
Фото: EPA/UPG

Турецькі ЗМІ назвали декількох можливих організаторів невдалої спроби військового перевороту, яка відбулася в ніч на 16 липня.

Про це пише BBC.

Перший - генерал Акин Озтюрк (Akin Ozturk), колишній командувач військово-повітряними силами Туреччини. Він пішов зі служби в серпні 2015 року, він залишився членом Вищої військової ради Туреччини.

Другий - генерал Метін Йийдил (Metin Iyidil), який відповідає за підготовку сухопутних військ.

Крім того, турецьке державне агентство "Анадолу" з посиланням на неназвані джерела назвало організатором заколоту колишнього юридичного радника генштабу Туреччини, полковника Мухарема Косе. Про його мотиви, як і мотиви ще трьох його передбачуваних соратників, поки що нічого невідомо. Офіційної інформації про місце перебування керівників заколотників поки що немає.

При цьому, як повідомлялося раніше, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що за заколотом стоїть проповідник і громадський діяч Фетхуллах Гюллен. Він вважається головним політичним опонентом Ердогана. Гюллен живе в добровільному вигнанні в США і очолює рух "Хізмет".

Нагадаємо, що близько 2800 військовослужбовців, серед яких - члени вищого командного складу, заарештовані після невдалої спроби військового перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram