ГоловнаСвіт

Гаазький суд скасував рішення про виплату $50 млрд акціонерам ЮКОСу

Рішення, втім, не остаточне

Гаазький суд скасував рішення про виплату $50 млрд акціонерам ЮКОСу
Фото: EPA/UPG

Окружний суд Гааги скасував історичне рішення Постійної палати третейського суду, яка у 2014 році зобов'язала Росію виплатити $50 млрд колишнім акціонерам ЮКОСу Hulley Enterprises, Yukos Universal та Veteran Petroleum, повідомив Bloomberg.

"Нашу скаргу на рішення арбітражу в Гаазі про виплату $50 млрд повністю задоволено", - цитує "Интерфакс" слова представника російської влади у Гаазькому суді. За його словами, апеляційний суд встановив, що до компетенції арбітражу не входив розгляд таких позовів. "Сьогоднішнє рішення призведе до скасування вимоги про виплату Росією багатомільярдних компенсацій", - заявив співрозмовник агентства.

Втім, це не останній судовий позов: колишні акціонери оскаржать сьогоднішнє рішення в апеляційному суді Гааги (очікується, що вони оголосять про це на прес-конференції о 12:30), пише РБК. Потім сторона, що програла, матиме ще можливість звернутися до Верховного суду Нідерландів.

У листопаді 2014 року Росія подала в окружний суд Гааги (за місцем знаходження міжнародного арбітражу) клопотання про скасування рішення про 50-мільярдну компенсацію акціонерам ЮКОСу. На думку Москви, місцевий суд не міг і не мав переглядати арбітражне рішення щодо суті - тільки на процесуальних та юридичних підставах.

Поки в Нідерландах місцевий суд вивчав правомірність рішення гаазького арбітражу, акціонери ЮКОСу запустили процеси у шістьох країнах - Бельгії, Франції, Великобританії, Німеччині, США та Індії - з метою примусово стягнути з Росії $50 млрд. У Франції та Бельгії місцеве законодавство дозволило акціонерам відразу арештовувати російські активи, але забрати їх і продати і з публічних торгів наразі не можливо - тривають суди.

Нагадаємо, постійна палата третейського суду в Гаазі у липні 2014 року зобов'язала Росію виплатити майже $50 млрд компаніям, афільованим з колишніми акціонерами ЮКОСу. Суд вирішив, що дії Росії відносно ЮКОСу можна розцінити як експропріацію інвестицій, що порушує 45-ту статтю Енергетичної хартії, яку РФ підписала, але не ратифікувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram