ГоловнаСвіт

США розширили секторальні санкції проти Росії

До "чорного списку" увійшли "Яндекс.Гроші", "Масандра", українська і швейцарська дочки "Сбербанку", а також низка військово-промислових компаній

США розширили секторальні санкції проти Росії
Фото: investigator.org.ua

Влада США розширила секторальні санкції стосовно російських і кримських компаній.

Сьогодні Міністерство фінансів США опублікувало новий "чорний список", до якого увійшли компанії "Яндекс.Гроші", "Масандра", Ялтинська кіностудія, українська і швейцарська дочки "Сбербанку", а також низка російських військово-промислових компаній.

У переліку також опинилися компанії "Галс Девелопмент", "ВТБ-24" і низка дочірніх підприємств ВТБ, "Генбанк", "Мособлбанк", "Інресбанк" і "Крайінвестбанк".

Як зазначено в прес-релізі, до списку внесено організації, в яких 50% і більше належать "Сбербанку", "Ростех" і ВТБ, які раніше потрапили під санкції США. 

Власником 75% акцій сервісу "Яндекс.Гроші" є "Сбербанк".

В Управлінні контролю іноземних активів США заявили "Интерфаксу", що розширення списку санкцій демонструє рішучість США домагатися від Росії поваги до суверенітету України.

"Критично важливо, щоб Росія робила необхідні кроки для виконання своїх зобов'язань у рамках Мінських угод", - сказав директор OFAC Джон Сміт. Актуалізуючи списки, OFAC "ще раз демонструє незмінну рішучість США чинити тиск на Росію, щоб та поважала суверенітет і безпеку України", - наголошено в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram