ГоловнаСвіт

Влада штату Вашингтон помилково передчасно звільнила понад 3 тис. ув'язнених

В'язнів розшукують, щоб вони "відбули покарання, якого вимагає закон"

Влада штату Вашингтон помилково передчасно звільнила понад 3 тис. ув'язнених
Американская тюрьма (Архив)

Влада американського штату Вашингтон через комп'ютерну помилку достроково випустили на свободу понад 3,2 тис. ув'язнених за 13 років.

Як повідомляє телеканал CNN, це сталося через некоректний підрахунок термінів відбування покарання.

Помилки почалися після того, як у 2002 році Верховний суд США зобов'язав Управління виконання покарань зараховувати в термін ув'язнення "час гарної поведінки", зароблений правопорушниками у в'язницях. За даними агентства Рейтер, через комп'ютерну помилку 3% засуджених зарахували забагато такого часу, в результаті їх звільнили в середньому на 49 днів раніше за призначений термін.

Про неправильні підрахунки стало відомо у 2012 році. Місцева влада постаралися виправити помилки, однак довести справу до кінця не вийшло "з причин, які з'ясовуватимуться", інформує CNN.

В Управлінні виконання покарань намагаються знайти усіх звільнених передчасно для того, щоб правопорушники "відбули покарання, якого вимагає закон". При цьому, за інформацією американського телеканалу, дні, проведені на волі, також зарахують як "час гарної поведінки". Тим не менш, декого з них все одно відправлять у в'язницю відбути термін.

Наразі вже знайдено сімох правопорушників, яких треба знову помістити під варту, п'ятьох із них уже заарештовано.

Нагадаємо, на початку грудня Білий дім відхилив запропонований Пентагоном план закриття в'язниці в Гуантанамо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram