ГоловнаСвіт

Чорногорія продовжила санкції проти Криму і Севастополя

Обмеження не поширюються на кримські товари, що отримали сертифікати від української влади

Чорногорія продовжила санкції проти Криму і Севастополя

Уряд Чорногорії ухвалив рішення продовжити обмежувальні заходи, встановлені рішенням Ради ЄС, згідно з якими забороняється імпорт і експорт у Крим і Севастополь. Про це йдеться в постанові, опублікованій на сайті уряду Чорногорії, повідомляє агентство ТАСС.

Згідно з документом, текст якого наводять місцеві ЗМІ, "забороняється ввезення до Чорногорії товарів з Криму або Севастополя", а також "пряме або непряме фінансування або надання фінансової допомоги, страхування і перестрахування, пов'язаних із ввезенням товарів походженням з Криму або Севастополя".

Наголошується, що ці обмеження не поширюються на кримські товари, що отримали сертифікати та підтвердження походження від української влади.

Чорногорським громадянам також заборонено придбання нерухомості в Криму і в Севастополі і цінних паперів, що мають відношення до регіону. "Забороняється продаж, поставка, передача або експорт товарів і технологій від громадян Чорногорії, з нашої території або з використанням суден або літаків під прапором Чорногорії", - йдеться в документі. Круїзним суднам також заборонено заходити в порти і гавані Криму.

Ці заходи набудуть чинності після того, як постанова буде опублікована в Офіційному віснику Чорногорії. Обмеження застосовуватимуться до 23 червня 2016 року.

Раніше, в 2014 році, Чорногорія приєдналася до санкцій ЄС проти Росії, хоча не є членом ЄС, а тільки кандидатом на вступ.

Нагадаємо, на початку грудня члени НАТО ухвалили рішення про початок переговорів про вступ в альянс Чорногорії. Країна стане 29 членом альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram