ГоловнаСвіт

Прем'єр Чехії поклав на Німеччину відповідальність за мігрантську кризу

Хакери зламали твіттер чеського прем'єра

Прем'єр Чехії поклав на Німеччину відповідальність за мігрантську кризу
Богуслав Соботка
Фото: EPA/UPG

Німеччина сприяла нелегальній імміграції в Європу своєю реакцією на мігрантську кризу.

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка в інтерв'ю німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung, інформує агентство Рейтер.

"Німеччина віддає пріоритет гуманітарних аспектам кризи над питаннями безпеки, - заявив Соботка. - Німеччина посилає сигнал, який побачили і почули в багатьох районах Близького Сходу та Північної Африки. Це стимулювало нелегальну міграцію в Європу. На жаль, цього не можна заперечувати".

Як зазначає Рейтер, мігрантська криза розділила громадську думку в Чехії. Багатьох із тисяч біженців, які пройшли через територію цієї країни, утримували у схожих на в'язниці установах з низьким рівнем гігієни та поганим харчуванням, що викликало різку критику з боку ООН та інших надурядових органів.

Тим часом, хакери незабаром після публікації інтерв'ю зламали твіттер чеського прем'єра.

"Демократичні еліти руйнують Європу. Немає іншого шляху, окрім як взяти до рук зброю, будувати гільйотини і взяти правосуддя у власні руки", - йдеться в пості, імовірно, опублікованому хакерами. Також опубліковано повідомлення, у яких ідеться, що біженці це "армія вторгнення", а жінки-нелегали - "матері майбутніх терористів".

Соботка, коментуючи злам свого твіттера, заявив: "Якщо мої твітти атакують неонацисти, то я сприймаю це як свідчення того, що роблю гарну роботу".

За даними ООН, в Європу від початку року прибуло понад мільйон мігрантів.

Чехія, Угорщина, Румунія і Словаччина голосували проти плану введення квот на мігрантів, запропонованого Єврокомісією, коли його схвалили 22 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram