ГоловнаСвіт

США відправлять до Сирії групу військових радників для допомоги опозиції

Передбачається, що американські військові "консультуватимуть і надаватимуть допомогу" сирійським повстанцям у боротьбі з ІД

США відправлять до Сирії групу військових радників для допомоги опозиції
Белый дом
Фото: ria.ru

США відправлять 30 бійців сил спеціального призначення до Сирії як військових радників для поміркованої сирійської опозиції.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на американських чиновників.

За словами співрозмовників агентства, такий крок є частиною стратегії щодо зміцнення позицій помірної сирійської опозиції, незважаючи на те, що Вашингтон намагається знайти дипломатичне вирішення сирійського конфлікту.

Як уточнює CNN, очікується, що американські військові "консультуватимуть і надаватимуть допомогу" сирійським повстанцям у боротьбі з "Ісламською державою" (ІД).

Російська бойова авіація з 30 вересня завдає ударів по позиціях ІД в Сирії. Сирійська опозиція і Захід стверджують, що атакують помірковані опозиційні сили, унаслідок чого гинуть і мирні жителі, проте Москва це заперечує.

Громадянська війна в Сирії почалася у березні 2011 року. Кількість загиблих перевищила 230 тис. осіб, біженців - чотири мільйони. Сирійська опозиція домагається повалення Асада, якого звинувачують у жорсткому придушенні протестів і використанні армії проти мирних маніфестантів під час першого етапу внутрішнього конфлікту. За час боїв частину території країни захопили бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram