ГоловнаСвіт

Кандидат у президенти США запропонував легалізувати марихуану на території всієї країни

На думку 73-річного сенатора Вермонта, життя занадто багатьох американців зруйновано через судимості за вживання канабісу

Кандидат у президенти США запропонував легалізувати марихуану на території всієї країни
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США Берні Сандерс запропонував виключити марихуану з федерального списку заборонених речовин, а також зазначив невибірковість застосування кримінального закону до чорношкірих американців.

Про це повідомляє The Independent.

"Життя занадто багатьох американців зруйновано через судимості за вживання марихуани. Це неправильно. Порядок потрібно міняти", - зазначив Сандерс під час виступу перед студентами Університету Джорджа Мейсона. Він додав, що серед білих і чорношкірих відсоток тих, хто вживає марихуану, приблизно однаковий, проте у чорношкірого ймовірність бути заарештованим за її зберігання у чотири рази вища.

За класифікацією американського управління по боротьбі з наркотиками марихуана належить до I класу небезпеки разом із героїном, екстазі та ЛСД. Речовини з цієї категорії вважаються найнебезпечнішими наркотиками без будь-якого терапевтичного ефекту. Кокаїн і метамфетамін, наприклад, відносяться до II класу і вважаються "менш небезпечними" порівняно з каннабісом.

Незважаючи на те, що Сандерс балотується від Демократичної партії, він не приєднався до жодної політичної сили і вважається незалежним сенатором. У його програму "демократичного соціалізму" входить поліпшення становища середнього класу і обмеження впливу великих корпорацій, він часто виступає захисником інтересів простих американців.

Єдиний кандидат від демократів визначиться влітку 2016 року, а загальнонаціональні вибори відбудеться у США в листопаді того ж року.

Нагадаємо, в лютому цього року у Вашингтоні частково легалізували марихуану.

Раніше у штатах Аляска, Колорадо і Вашингтон також частково легалізували вживання марихуани. Ще у 21 штаті вже дозволено або незабаром планується дозволити використання цього наркотику з медичною метою. При цьому на федеральному рівні зберігання і куріння канабісу залишається поза законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram