ГоловнаСвіт

Винищувачі з авіаносця ВМС США піднімалися на перехоплення російських Ту-142

Російські літаки не відповідали на запити

Чотири винищувачі піднялися в повітря з авіаносця "Рональд Рейган" для перехоплення російських літаків, які з'явилися поблизу.

Про це повідомляє газета американських збройних сил Stars and Stripes з посиланням на представників 7-го флоту США.

Йшлося про два протичовнові літаки Ту-142, що наблизилися до авіаносця на відстань в одну морську милю на малій висоті - 500 футів (близько 150 метрів). "Рональд Рейган" знаходився у нейтральних водах на схід від узбережжя Корейського півострова, беручи участь у спільних навчаннях з південнокорейським флотом.

Оскільки російські літаки не відповідали на запити, авіаносець підняв на перехоплення чотири винищувачі F/A-18 Super Hornet.

В останні два роки різко почастішали випадки активного маневрування російських літаків біля літаків і кораблів НАТО. Така поведінка, нормальна практика в часи "холодної війни", викликає протести офіційних представників Пентагону.

Зокрема, у лютому 2015 глава Північноамериканського командування повітряно-космічної оборони (NORAD) адмірал Білл Гортні заявив, що Росія агресивно наростила інтенсивність польотів, але зазначив, що льотчики намагаються триматися коректно. На його думку, Росія таким способом передає сигнал Вашингтону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram