ГоловнаСвіт

Словенія пригрозила побудувати стіну на кордоні з Хорватією через наплив мігрантів

Мігранти, які прибувають до Словенії, за тиждень залишили після себе понад 100 тонн сміття

Прем'єр-міністр Словенії Мирослав Церар заявив, що його країна готова звести стіну на своїх кордонах, якщо приплив біженців не припиниться.

Про це повідомляє euronews.

Відповідна заява пролунала після того, як керівництво словенської громади Брежице, у якій знаходиться один із понад 100 тонн сміття.

"Дозвольте мені ще раз сказати, що Словенія не хоче зводити стіни. Ми не хочемо жодних парканів між європейськими країнами. Якщо Словенію змусять до цього, ми готові хоч завтра почати будівництво відповідних загороджень на кордоні з Хорватією, щоб направляти мігрантів одразу у пропускні пункти і таким чином домогтися того, щоб ситуація стала більш керованою", - заявив Церар.

Для взаємодії у словенське місто Брежице приїхали представники поліції Австрії та Німеччини. Прибула також посол ФРН у Словенії Анна Елізабет Принц.

"Враховуючи нинішню ситуацію, ми повинні об'єднати наші зусилля. У Брюсселі узгодили список із 17 пунктів, які тепер треба реалізовувати на практиці. Ось чому сьогодні сюди прибули перші поліцейські. Скоро прибудуть додаткові сили з інших європейських країн з метою поліпшення безпеки", - заявила Принц.

Табір біженців у Брежице переповнений, і тепер Любляна впускатиме через кордон із Хорватією лише стільки людей, скільки погодиться прийняти Австрія. З Хорватії мігрантів привозитимуть у потягах. Після контролю на кордоні людей пересаджуватимуть в інший потяг, який повезе їх одразу в Австрію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram