ГоловнаСвіт

У Чехії протестували проти ісламізації Європи

Європейські антиісламісти вважають, що Європа більше не здатна приймати мігрантів

Близько п'яти тисяч людей, не задоволених ісламізацією Європи і припливом нелегальних мігрантів, вийшли в середу, 28 жовтня, на вулиці чеської столиці Праги та інших великих міст країни.

Про це повідомляє euronews.

"Закрийте кордону!" і "Меркель - могильник Європи!" - головні гасла акції. Підтримати чехів приїхали лідери антиісламістських рухів Польщі та Німеччини.

"Це важливіше за все на світі, щоб патріоти Європи координували свої дії і співпрацювали, щоб протистояти загрозі ісламу", - заявив Луц Бахман, лідер антиісламістського руху PEGIDA ("Патріоти Європи проти ісламізації Заходу") з ФРН.

На думку організаторів акції, Європа більше не здатна приймати мігрантів, а диктат з боку таких країн як Німеччина щодо міграційної політики інших членів ЄС загрожує розпадом Євросоюзу, соціальними, економічними та санітарними проблемами.

За даними euronews, понад 700 тис. мігрантів прибули в Європу з січня по жовтень цього року. На тлі припливу мігрантів між низкою європейських країн виникли розбіжності з приводу вирішення кризи. На цьому тлі крайні праві антиімміграційні групи активізувалися по всій Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram