ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Солдатських матерів Петербурга" виключили з реєстру "іноземних агентів"

"Солдатські матері Петербурга" отримали грант від Путіна.

"Солдатських матерів Петербурга" виключили з реєстру "іноземних агентів"
Фото: starlei.ru

Мін'юст РФ позбавив некомерційну організацію "Солдатські матері Санкт-Петербурга" статусу "іноземного агента".

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на сайт відомства (недоступний на момент публікації замітки).

Запис про зняття статусу з'явився в графі "Солдатських матерів" на сайті російського Мін'юсту.

У відомстві зазначили, що організація припинила виконувати функції "іноземного агента", у зв'язку із цим її можна виключити з відповідного списку.

Раніше "Солдатські матері" не могли добитися виключення з реєстру "інагентів". В організації повідомляли, що не мають іноземних джерел фінансування вже близько року і не ведуть політичної діяльності.

На заяви "Солдатських матерів" з проханням виключити організацію зі списку "інагентів" у Мін'юсті РФ відповідали, що така процедура не передбачена.

23 жовтня стало відомо, що "Солдатські матері Петербурга" отримали президентський грант на реалізацію проекту "Громадянин і армія - соціальний діалог". У НКО зазначили, що його сума менша від щорічного фінансування організації, але вона все одно допоможе йому продовжувати роботу "в більш пристойному вигляді", ніж досі, адже через нестачу коштів співробітники два місяці працювали практично на волонтерських засадах.

У список іноземних агентів "Солдатські матері Санкт-Петербурга" потрапили 29 серпня 2014 року.

Громадська правозахисна організація "Солдатські матері Санкт-Петербурга" з 1991 року здійснює діяльність із захисту законних прав громадян, які підлягають призову на військову службу і скеруванню на альтернативну цивільну службу, а також військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Влітку і восени 2014 року організація "Солдатські матері Санкт-Петербурга" активно розслідувала випадки загибелі російських військовослужбовців під час конфлікту в Україні.

Голова організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга" Елла Полякова восени того самого року розповідала про таємне переправлення поранених російських військовослужбовців у госпіталі та про примусове розірвання контрактів для відправлення в район кордону з Україною.

Міноборони РФ назвало маячнею повідомлення про загибель російських солдатів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram