ГоловнаСвіт

Деякі країни ЄС хочуть скасувати частину санкцій проти Росії, - євродепутат

Рішення про санкції щодо РФ Єврорада ухвалить у грудні.

Деякі країни ЄС хочуть скасувати частину санкцій проти Росії, - євродепутат
Фото: www.dw.de

Деякі країни - члени ЄС підтримують пропозицію скасувати частину санкцій щодо Росії.

Про це заявив європарламентар і голова партії "Союз вітчизни - Литовські християнські демократи" Габріелюс Ландсбергіс після зустрічі з верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні, передає Delfi.

"Деякі держави-члени говорять про те, що частину санкцій щодо Росії може бути знято на знак підбадьорення", - сказав Ландсбергіс.

За його словами, він з такою точкою зору не згоден, оскільки для пом'якшення санкцій немає підстав. Він також зазначив, що не бачить явних ознак поліпшення ситуації в Україні, за винятком чинного перемир'я.

"Будь-які розмови про скасування санкцій дискредитують мінські угоди", - сказав Ландсбергіс. Він висловив сподівання, що на рішення не пом'якшувати санкції щодо Росії вплине підготовлений ним і прийнятий в Європарламенті (ЄП) рапорт про відносини ЄС з цією країною.

За словами європарламентарія, цей рапорт може зумовити рішення лідерів ЄС щодо санкцій для Росії, тому що мінські угоди в ньому теж названо як можливий важіль Росії з метою пом'якшення відносин з блоком.

Рішення про санкції щодо РФ Європейська Рада ухвалить у грудні. "Рапорт підкріплює позицію про те, що санкції щодо Росії мають продовжити", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram