ГоловнаСвіт

Китай відреагував на появу есмінця США в Південно-Китайському морі

Командувач ВМС Китаю попередив про можливі наслідки

Китай відреагував на появу есмінця США в Південно-Китайському морі
Эсминец "Лассен"
Фото: EPA/UPG

Китай вважає дії США в Південно-Китайському морі "небезпечними і провокаційними".

Про це заявив командувач ВМС народно-визвольної армії Китаю, адмірал У Шенлі в розмові з начальником штабу ВМС США, адміралом Джоном Річардсоном, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"Незважаючи на неодноразові переговори і рішуче заперечення уряду КНР, американська сторона відправила ракетний есмінець USS Lassen у район китайських островів Наньша. Такі дії США поставили під загрозу суверенітет і безпеку Китаю, завдали шкоди миру і стабільності в регіоні. Вони вкрай небезпечні і провокаційні", - сказав Шенлі.

Командувач ВМС Китаю наголосив, що якщо американська сторона не змінить свою політику, це може призвести до непередбачуваних наслідків.

Нагадаємо, американський есмінець USS Lassen почав патрулювання акваторії Південно-Китайського моря в районі китайських штучних островів в архіпелазі Спратлі. Есмінець проплив усередині 12-мильної зони навколо островів, тобто у водах, які Китай вважає своїми. Однак США цього не визнають, за версією американських військових, маневр виконано в нейтральних водах.

На території островів архіпелагу Спратлі претендують В'єтнам, Китай, Тайвань, Малайзія, Філіппіни і Бруней.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram