ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдуму внесли законопроект про заборону відповідати на іноземні запити

Російські депутати вирішили "забезпечити націнтереси РФ в економіці та економічній безпеці"

У Держдуму внесли законопроект про заборону відповідати на іноземні запити
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Представники "Єдиної Росії", КПРФ і ЛДПР внесли до Державної Думи законопроект, який передбачає заборону росіянам надавати інформацію іноземним державам та міжнародним організаціям без попередньої згоди з боку федеральних органів влади.

Відповідний документ опубліковано в базі даних Держдуми.

Законопроект внесли представники "Єдиної Росії" Заур Аскендеров і Владим Афонський, Сергій Гаврилов з КПРФ і Андрій Свинцов з ЛДПР.

У документі йдеться, що передбачається заборона на надання інформації за іноземними запитами, виняток становить лише раніше поширена інформація. Поширювати її можна тільки за згодою "уповноваженого органу виконавчої влади Росії, якщо інше не передбачено міжнародними угодами Росії або федеральними законами".

За порушення закону передбачається штраф для фізичних осіб у розмірі від 50 до 100 тис. рублів ($770-1560). Для посадових осіб - від 600 тис. до мільйона рублів ($9,3-15,6 тис.) або дискваліфікація на строк до трьох років. Для юридичних осіб покарання передбачає штраф у розмірі від мільйона до десяти мільйонів.

У пояснювальній записці сказано, що законопроект спрямований "на вирішення завдання із забезпечення національних інтересів Російської Федерації в економіці та економічної безпеки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram