ГоловнаСвіт

"Єдина Росія" назвала заклики Британії повернути Крим Україні зазіханням на цілісність РФ

Голова британського МЗС нагадав, що анексія Криму Росією була і залишається незаконною.

"Єдина Росія" назвала заклики Британії повернути Крим Україні зазіханням на цілісність РФ
Фото: bezformata.ru

Перший заступник керівника фракції "Єдиної Росії" в Держдумі Франц Клінцевич заявив, що будь-які заклики до повернення Криму під контроль Києва є посяганням на територіальну цілісність Росії.

Про це повідомляє РИА Новости.

Так депутат прокоментував вимоги голови МЗС Великобританії Філіпа Хеммонда повернути півострів у склад України.

"Наша відповідь буде такою самою послідовною та чіткою. З березня 2014 року Крим є російською територією. У цьому сенсі немає жодної різниці між ним і, наприклад, півостровом Камчатка. Тому будь-які заклики повернути Крим ми розглядаємо як зазіхання на територіальну цілісність Росії", - наголосив Клінцевич.

У неділю, 22 березня, голова МЗС Великобританії виступив з офіційною заявою, приуроченою до річниці анексії Криму Росією. У заяві Хеммонда, опублікованій на сайті британського уряду, сказано, що "анексія Криму була незаконною в березні 2014 року і залишається незаконною в березні 2015-го". "Росія повинна повернути Крим Україні", - наголосив голова британської дипломатії.

"Незаконна анексія Криму Росією рік тому є порушенням міжнародного законодавства. Вона показала повне нехтування правами України, її суверенітетом і територіальною цілісністю. Абсолютно неприйнятно, щоб Росія використовувала силу для зміни кордонів", - підкреслив Хеммонд.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Цьому передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії ввели санкції. Спочатку обмеження  спрямували проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, проте згодом заходи розширили, і вони зачепили цілі сектори російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram