ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ветеранів, які приїдуть до Москви без запрошення, не пустять на парад Перемоги, - ЗМІ

Очікують, що загалом на парад на Красній площі потраплять близько 5 тисяч гостей.

Ветеранів, які приїдуть до Москви без запрошення, не пустять на парад Перемоги, - ЗМІ
архив

Ветеранів Великої Вітчизняної війни, які приїдуть до Москви без запрошення, не пустять на парад на честь 70-ї річниці Дня Перемоги і замість цього вивезуть у Звенигород.

Про це пише "Коммерсантъ".

Віце-мер Москви Леонід Печатніков повідомив видання, що міська влада збирається вжити заходів, щоб приїжджі з нагоди 9 Травня ветерани "не ходили містом, не знаючи, куди приткнутися". Із цією метою мерія відкриє спеціальний штаб "для виявлення, прийому та розселення" ветеранів, яких планують зустрічати просто на вокзалах і відправляти в Клініку респіраторної реабілітації у Звенигороді. "Опрацьовано також питання альтернативного розміщення ветеранів у готелях Москви за мінімальними розцінками", - додав Печатніков.

Чиновник пояснив виданню, що безпосередньо на парад на Красній площі зможуть потрапити тільки заздалегідь запрошені ветерани. Таке рішення пояснюють "особливими заходами безпеки" і слабким здоров'ям охочих потрапити на парад. Таким ветеранам влада Москви пропонує взяти участь в інших міських святкових заходах.

У прес-службі комітету громадських зв'язків Москви "Коммерсанту" повідомили, що всього на парад на Красній площі потраплять близько 5 тисяч гостей. За даними видання, серед них буде лише по одному ветерану із супроводжуючим від кожного регіону, крім Москви.

Нагадаємо, раніше кілька європейських лідерів відмовився від поїздок до Москви на святкування Дня Перемоги. Серед них президент Литви Даля Грібаускайте, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президент Словаччини Андрій Кіска, а також президент Грузії Георгій Маргвелашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram