ГоловнаСвіт

У Франції ультраправі не змогли перемогти на місцевих виборох

Ніколя Саркозі виключив об'єднання з партією Марін Ле Пен.

У Франції ультраправі не змогли перемогти на місцевих виборох
Фото: www.right-world.net

Консервативна партія екс-президента Францї Ніколя Саркозі "Союз за народний рух" стала переможцем першого туру виборів у місцеві органи влади.

Згідно з попередніми офіційними результатами, консерватори і їхні партнери отримали під час першого туру виборів близько 30% голосів, повідомляє в понеділок, 23 березня, інформагентство Reuters.

Права популістська партія "Національний фронт" під керівництвом Марін Ле Пен, яку вважали фаворитом виборів, отримала близько 26% голосів. Ще близько 20% віддали свої голоси Соціалістичній партії чинного президента Франсуа Олланда. Таким чином, як і очікувалося, його партія займає третє місце на виборах. Олланда критикують, зокрема, за невиконання однієї з важливих передвиборних обіцянок - скорочення рівня безробіття.

Одразу після того, як стало відомо про результати виборів, Ніколя Саркозі відкинув можливість об'єднання з ультраправими перед другим туром, який відбудеться 29 березня. "Національний фронт", за словами Саркозі, "не вирішує проблеми Франції, а тільки посилює їх".

Для Ніколя Саркозі ці вибори є своєрідним тестом симпатій виборців. Екс-президентові приписують плани знову виставити свою кандидатуру на президентських виборах у Франції 2017 року.

Після другого туру місцевих виборів соціалісти можуть втратити більшість у понад половині із 61 департаменту. Унаслідок їхньої поразки у Франції може відбутися реорганізація уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram