ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен пообіцяла референдум про вихід Франції з ЄС у разі обрання президентом

Політик хоче повернути Франції територіальний, валютний, законодавчий і економічний суверенітет

Марін Ле Пен пообіцяла референдум про вихід Франції з ЄС у разі обрання президентом
Марин Ле Пен
Фото: pravdoiskatel77.livejournal.com

Лідер французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен має намір провести референдум про вихід Франції з Євросоюзу у разі перемоги на президентських виборах 2017 року.

Про це Марін Ле Пен заявила в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro.

"Якщо мене оберуть президентом Республіки, я візьму на себе зобов'язання перед французами організувати через шість місяців референдум про вихід з Європейського союзу", - сказала Ле Пен.

За її словами, протягом шести місяців після обрання вона має намір вести переговори у європейських інстанціях про повернення Франції територіального, валютного, законодавчого та економічного суверенітету.

"Після цього або ЄС повертає французькому народові ці чотири елементи, або він відмовляється, і тоді я попрошу французів голосувати за вихід з ЄС на референдумі", - зазначила Ле Пен. При цьому вона підкреслила, що покине президентський пост, якщо французи проголосують проти виходу зі складу Євросоюзу.

Партія Ле Пен "Національний фронт" за підсумками муніципальних виборів, які відбулися в березні 2014 року, посіла третє місце, набравши близько 7% голосів виборців. Ле Пен оцінила це як найкращий результат на виборах за всю історію існування партії. У травні на виборах у Європарламент партія Ле Пен здобула перемогу, отримавши понад 25% голосів.

Нагадаємо, в президентських виборах 2017 року має намір брати участь також екс-президент Франції Ніколя Саркозі. Раніше восени він заявив, що має намір повернутися в політику і боротися за пост голови партії "Союз за народний рух" (UMP). Як лідер партії Саркозі зможе претендувати на пост глави держави. У 2012 році, зазнавши поразки на президентських виборах, колишній лідер П'ятої Республіки заявив про своє бажання піти з політики. Проте пізніше не раз давав зрозуміти, що збирається балотуватися в президенти у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram