ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

РПЦ отримала $43 млн на духовні центри

Федеральний бюджет виділив гроші на розвиток РПЦ в рамках програми "Зміцнення єдності російської нації"

РПЦ отримала $43 млн на духовні центри
Архиерейский собор РПЦ
Фото: www.patriarchia.ru

Російська православна церква (РПЦ) отримала в цілому 2 млрд рублів (близько $43 млн) з федерального бюджету Росії на створення духовно-просвітницьких центрів.

Про це повідомляє РБК.

Так, федеральний бюджет виділить РПЦ 958 млн рублів ($20,6 млн) у 2015 році на створення духовно-просвітницьких центрів. Про це написано в листі заступника міністра культури Володимира Арістахова, який опинився у розпорядженні видання. Ця сума виділяється за федеральною програмою "Зміцнення єдності російської нації". Загальний план програми передбачає план на 1,4 млрд рублів (близько $30 млн).

У травні вже розподілили перші 1,1 млрд рублів ($21,5 млн) на програму, тоді гроші отримали 23 духовно-просвітницькі НКО. Це організації, які заснували місцеві православні єпархії Саратовської, Тверської, Іркутської областей, а також Дагестану, Мордовії та Північної Осетії. НКО отримали в середньому 25-30 млн рублів ($540-645 тис.).

Найбільшу суму отримало АНО "Каїнський будівельно-реставраційний центр". Центру виділили субсидію у 100 млн рублів ($2,1 млн). У 2015 році на будівництво духовно-просвітницького центру на базі будівлі Зимового готелю Спасо-Преображенського Валаамського монастиря виділять 358 млн рублів ($7,7 млн).

Як нагадує РБК, у 2013 році доходи РПЦ становили 4,6 млрд рублів ($99 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram