ГоловнаСвіт

КПРФ вимагає прибрати з ефіру антиросійськи налаштованих артистів

У списку небажаних виконавців опинилися "Океан Ельзи", Руслана, Макаревич і Noize MC

КПРФ вимагає прибрати з ефіру антиросійськи налаштованих артистів
Фото: obozrevatel.com

Депутати Держдуми із фракції КПРФ Сергій Обухов та Валерій Рашкин направили офіційне звернення до керівництва провідних російських теле- і радіоканалів.

Як повідомляють "Известия", комуністи і депутати Держдуми від інших партій закликали прибрати з ефіру виступи артистів, які підтримують антитерористичну операцію на Донбасі, а також роблять антиросійські заяви.

"Ми не зовсім адекватно реагуємо на постійні плювки і образи на нашу адресу якихось третьорядних співаків і співачок, які тим лише й живуть, що роблять у нашій країні дуже навіть непоганий гешефт. Пора б уже почати поважати себе і покласти цьому край", - заявив заступник голови комітету Держдуми у справах громадських об'єднань Сергій Обухов.

Депутати підкреслили, що лист є рекомендаційним. Він стосується не тільки українських артистів, а й російських діячів культури, які відкрито виступають проти політики своєї країни. Серед небажаних виконавців автори звернення згадали українську групу "Океан Ельзи", співачок Анастасію Приходько і Руслану, а серед росіян - групу Noize MC та Андрія Макаревича.

"Найголовніше у цій ситуації - не змалитися до тих хлопців, які не мають інших ідей, окрім як закривати кордони. А це маячня. Ми не хочемо робити те саме. Слід виходити з того, якої шкоди нашій державі можуть завдати ті чи інші люди, в тому числі і діячі культури", - зазначив

режисер Володимир Бортко, який приєднався до звернення членів комітету ДД з питань культури.

Нагадаємо, наприкінці жовтня російському співаку Йосипу Кобзону заборонили в'їзд на територію України. Також нагадаємо, що, за словами радника глави СБУ Маркіяна Лубківського, в'їзд в Україну заборонено кільком сотням відомих російських діячів культури, у тому числі актору і режисеру Івану Охлобистіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram